Dezvoltarea bibliotecii electronice EUKN

Statele partenere ale GECT EUKN au dezvoltat o biblioteca electronica extins─â, con┼úinând documente de bun─â calitate care acoper─â urmatoarele tematici din domeniul urbanismului:

  • Mediu înconjur─âtor urban;
  • Locuire;
  • Infrastructur─â ┼či transport;
  • Economie: ocuparea for┼úei de munc─â ┼či cunoa┼čtere;
  • Integrare ┼či incluziune social─â;
  • Prevenirea crimelor ┼či securitate;
  • Competen┼úe ┼či cre┼čterea capacit─â┼úii administrative

Biblioteca electronic─â, cea mai important─â resurs─â a platformei ┼či cel mai vizibil rezultat al acesteia, este accesibil─â prin intermediul Portalului EUKN. Cele 10 website-uri na┼úionale ale statelor partenere pun la dispozi┼úia utilizatorilor documente na┼úionale organizate în patru sec┼úiuni: bune practici, cercet─âri, politici, re┼úele de cunoa┼čtere.

Dezvoltarea re┼úelei na┼úionale, activit─â┼úi de informare, diseminare ┼či formare

Cele 10 Puncte Centrale Na┼úionale ale EUKN joac─â un rol crucial în diseminarea cuno┼čtin┼úelor în domeniul urbanismului atât la nivel european cât ┼či la nivel na┼úional. Prin Punctele Centrale Na┼úionale, EUKN face disponibile tuturor profesioni┼čtilor experien┼úa si cuno┼čtin┼úele na┼úionale, regionale ┼či locale în domeniul urbanismului. Pe de alt─â parte, Punctele Centrale Na┼úionale colecteaz─â de jos în sus informa┼úii - de exemplu informa┼úii la nivel local, regional ┼či na┼úional si le ofer─â speciali┼čtilor precum si altor p─âr┼úi interesate la nivel european.

Modalitatea de stimulare a profesioni┼čtilor din domeniul urbanismului în scopul ob┼úinerii de documente care pot fi publicate pe website- ul EUKN este o provocare  pentru fiecare Punct Central Na┼úional. Pentru o buna func┼úionare a re┼úelei se organizeaz─â activit─â┼úi care s─â creeze o „comunitate  de practici”-  conferin┼úe, workshop- uri pe diverse teme, cursuri de formare profesional─â, etc.

Pentru mai multe informa┼úii vizita┼úi pagina României de pe Portalul EUKN.

Actualizat Joi, 13 Decembrie 2012