Satul Munteni din Galati are, incepand de azi, un camin cultural modern

Marti, 26 Iunie 2018

Ast─âzi, 26 iunie, a fost recep┼úionat c─âminul cultural din satul Munteni (jud. Gala┼úi), reabilitat ┼či modernizat de Compania Na╚Ťional─â de Investi╚Ťii (CNI), institu┼úie aflat─â sub autoritatea Ministerului Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice (MDRAP), în cadrul Programului Na╚Ťional de Construc╚Ťii de Interes Public sau Social (PNCIPS).

Lucr─ârile de reabilitare ╚Öi de modernizare au presupus, în principal: repara╚Ťii la tencuielile interioare ╚Öi exterioare, precum ╚Öi refacerea finisajelor; înlocuirea tâmpl─âriei din lemn cu tâmpl─ârie din PVC cu geam termopan; izolarea termic─â a podului; înlocuirea total─â a acoperi╚Öului, jgheaburilor ╚Öi burlanelor; refacerea pardoselilor; amenajarea a dou─â grupuri sanitare.

Totodat─â, au fost construite dou─â foaiere, spa╚Ťii de costumare pentru actori, depozite pentru materiale ╚Öi recuzit─â, un spa╚Ťiu pentru centrala termic─â ╚Öi dou─â holuri de acces.

Lucr─ârile CNI au presupus ╚Öi asigurarea utilit─â╚Ťilor, respectiv interven╚Ťii la nivelul instala╚Ťiilor termice ╚Öi electrice. Mai mult decât atât, proiectul CNI, a prev─âzut refacerea trotuarelor perimetrale din beton ale construc╚Ťiei existente, precum ╚Öi realizarea unor troturare de protec╚Ťie noi pentru construc╚Ťia extins─â.

Valoarea total─â a contractului a fost de 971.020 lei cu TVA, finan┼úarea fiind asigurat─â de c─âtre MDRAP prin CNI S.A., în limita fondurilor alocate anual cu aceast─â destina╚Ťie, respectiv pentru Programul Na╚Ťional de Construc╚Ťii de Interes Public sau Social.

* * *

Prin Programul Na╚Ťional de Construc╚Ťii de Interes Public sau Social, coordonat de CNI, se realizeaz─â obiective de investi╚Ťii cuprinse în zece subprograme, care vizeaz─â construirea, reabilitarea sau modernizarea de: s─âli de sport, bazine de înot, complexuri sportive, patinoare artificiale, a╚Öez─âminte culturale, institu╚Ťii de înv─â╚Ť─âmânt superior de stat, s─âli de cinematograf, lucr─âri în prim─â urgen╚Ť─â, unit─â╚Ťi sanitare în mediul urban, blocuri în zone defavorizate.

Tot în cadrul acestui program, se realizeaz─â ╚Öi alte tipuri de obiective de investi╚Ťii, aprobate individual prin ordin al ministrului dezvolt─ârii regionale ╚Öi administra╚Ťiei publice, precum pie╚Ťe agroalimentare, centre sociale, centre multifunc╚Ťionale etc., dar ╚Öi obiective cuprinse în Memorandumul privind infrastructura justi╚Ťiei (reabilit─âri, consolid─âri, moderniz─âri de sedii de tribunale, cur╚Ťi de apel sau parchete).