CNI - S-a semnat contractul pentru modernizarea Spitalului Judetean de Urgenta Bacau

Joi, 13 Decembrie 2018

Ast─âzi, 13 decembrie, domnul Adrian Ionu┼ú Gâdea, secretar de stat în Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice (MDRAP), a participat la semnarea contractului de finan┼úare pentru execu┼úia lucr─ârilor de repara┼úii la cl─âdirea veche a Spitalului Jude┼úean de Urgen┼ú─â Bac─âu.

Lucr─ârile vor fi executate prin intermediul Companiei Na┼úionale de Investi┼úii (CNI), institu┼úie aflat─â sub autoritatea MDRAP, ┼či vizeaz─â consolidarea sistemului structural, refacerea instala╚Ťiilor ┼či finisajelor, precum ╚Öi reabilitarea func┼úional─â în vederea realiz─ârii nivelelor de performan┼ú─â prev─âzute de legisla┼úie pentru îndeplinirea cerin┼úelor de rezisten╚Ť─â, stabilitate ╚Öi siguran┼ú─â în exploatare.

Valoarea contractului de finan┼úare este de 26.038.027,64 lei (cu TVA, cote ╚Öi taxe incluse), iar durata lucr─ârilor de proiectare ╚Öi execu╚Ťie va fi de 34 de luni (din care 4 luni pentru proiectare).

În acest moment, în corpul vechi al spitalului se afl─â sec╚Ťiile de ORL, radiologie, oncologie ╚Öi psihiatrie, iar, în urma finaliz─ârii lucr─ârilor de reabilitare, aici vor func┼úiona sec┼úiile de psihiatrie, boli infec╚Ťioase adul╚Ťi, diabet, îngrijiri paleative, sec╚Ťie HIV, f─âr─â a necesita dot─âri cu aparatur─â medical─â specific─â sec╚Ťiilor chirurgicale, blocurilor operatorii sau ATI.

Spitalul are 21 de sec╚Ťii, 8 compartimente, 4 laboratoare, 2 farmacii cu circuit închis, un sistem ambulatoriu integrat, 1.182 de paturi pentru spitalizare continu─â, 60 de paturi pentru spitalizare de zi ┼či 8 paturi pentru spitalizare de zi pentru hemodializ─â. Anual, în aceast─â unitate medical─â, sunt rezolvate peste 54.000 de cazuri în regim de spitalizare continu─â ╚Öi peste 21.600 de cazuri pentru spitalizare de zi.

* * *

Spitalul Jude┼úean Bac─âu a mai beneficiat de investi╚Ťii prin intermediul CNI, de peste 28 de milioane de lei, ╚Öi pentru realizarea celui mai modern centru de radioterapie din nord-estul României, finalizat în octombrie 2016 ╚Öi inaugurat pe 19 mai 2017.