Programul Transnational Dunarea 2014-2020 - GECT (inscrieri pana pe 4 aprilie)

Marti, 14 Martie 2017

I Agenda I Formular de participare I

Un eveniment de informare dedicat organizațiilor interesate să facă parte dintr-o Grupare Europeană de Cooperare Teritorială (GECT), potențial beneficiar al cooperării transnaționale va avea loc marți 11 aprilie a.c. la Galați, Hotel Viva. Evenimentul este organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate Națională și Punct Național de Contact pentru Programul Transnațional Dunărea, în contextul lansării celui de-al doilea apel de proiecte.

GECT reprezintă, în sensul legislației naționale, persoana juridică de drept privat, non profit, cu patrimoniu propriu și având sediul pe teritoriul unui stat membru UE. Aceasta își desfășoară activități de interes public prin care este facilitată cooperarea teritorială și care se constituie pe teritoriul României sau prin asocierea unor entități eligibile din cel puțin două state, dintre care cel puțin unul având statut de stat membru UE.

Cel de-al doilea apel de proiecte se va desfășura în primul semestru al anului 2017 și va avea un buget de aproximativ 60 mil euro, fiind finanțat din FEDR, IPA și ENI, condițiile specifice urmând a fi prezentate în cadrul evenimentelor.

Programul Transnațional Dunărea 2014-2020 susţine integrarea politicilor din domeniile selectate (inovare şi responsabilitate socială, mediu şi cultură, conectivitate şi responsabilitate energetică, guvernanţă) în macroregiunea Dunării prin proiecte realizate printr-un parteneriat transnațional extins, în conformitate cu prevederile comunitare comune şi în strânsă legătură cu obiectivele Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD).

Persoanele interesate sunt rugate să completeze formularul de participare, indicând evenimentul la care se doreşte înscrierea.

Vă rugăm să transmiteți formularele la adresa de email: dunarea@experttours.ro până la data de 4 aprilie a.c.