Programul Transnational Dunarea - Anunt constituire baza de date

Marti, 14 Februarie 2017

În perioada 2014-2020, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene îndeplinește rolul de Autoritate Națională și Punct Național de Contact pentru Programul Transnațional Dunărea, succesorul Programului de Cooperare Transnațională Sud-Estul Europei.

Acest program susţine integrarea politicilor din domeniile selectate (inovare şi responsabilitate socială, mediu şi cultură, conectivitate şi responsabilitate energetică, guvernanţă) în macroregiunea Dunării prin finanțarea de proiecte având un parteneriat transnațional extins, în conformitate cu prevederile comunitare şi în strânsă legătură cu obiectivele Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD).

În acest context, Autoritatea Națională/Punctul Național de Contact din cadrul MDRAPFE se află în plin proces de elaborare a unei baze de date cu organizații din România - potențiali beneficiari eligibili în cadrul acestor proiecte. Acest instrument are scopul de a fi utilizat în transmiterea de informații relevante cu privire la program și la apelurile de propuneri de proiecte viitoare, atât din partea MDRAPFE (în calitate de AN/PNC), dar și din partea Autorității de Management/Secretariatului Comun care funcționează în cadrul Ministerului Economiei Naționale din Ungaria.

Baza de date va fi structurată pe domenii, după cum urmează: Agricultură, silvicultură și pescuit, Administrație, Comerț, Construcții, Consultanță, Cultură și arte, Educație, Energie, Mediu, Sănătate, ICT, Meșteșugărie, Media, Știință și Tehnologie, Securitate, Turism și recreere, Transport și altele.

Organizațiile interesate din domeniile enumerate, care doresc să facă parte din această bază de date sunt invitate să transmită datele de contact (nume organizație, persoană de contact, domeniu de activitate (dintre cele mai sus enumerate), web site, adresă e-mail si nr. de telefon) uneia dintre persoanele responsabile din cadrul AN/PNC:

Alina Mihalache: alina.mihalache@mdrap.ro

Andreea Pena: andreea.pena@mdrap.ro

Simona Arghire: simona.arghire@mdrap.ro. sau la telefon: 0372 111 305.

Solicitările de înscriere în baza de date se primesc până la data de 28 februarie 2017.

Detalii cu privire la Programul Transnațional Dunărea sunt disponibile pe site-ul programului.