POR - SUERD - Apel de proiecte destinate patrimoniului cultural in perioada 28 august - 28 decembrie

Vineri, 28 Iulie 2017

Ghidul Solicitantului - Condi╚Ťii specifice de accesare a fondurilor aferent apelului de proiecte dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dun─ârii în ceea ce prive┼čte Aria prioritar─â 3 a SUERD „Promovarea culturii ┼či turismului, a contactelor directe între oameni", în cadrul Programului Opera┼úional Regional (POR) 2014-2020, a fost aprobat ast─âzi 28.07.2017, prin ordin al ministrului delegat pentru fonduri europene ╚Öi va fi publicat în site-ul programului.

Ghidul Solicitantului - Condi╚Ťii specifice de accesare a fondurilor în cadrul APEL DE PROIECTE POR/2017/5/5.1/SUERD/1 este valabil pentru proiecte ce urmeaz─â a fi implementate în cele 12 jude┼úe riverane Dun─ârii, respectiv Cara┼č-Severin, Mehedin┼úi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, C─âl─âra┼či, Ialomi┼úa, Br─âila, Gala┼úi, Tulcea, Constan┼úa, care fac parte din regiunea Vest, regiunea Sud-Vest, regiunea Sud-Muntenia ┼či regiunea Sud-Est ┼či con╚Ťine informa╚Ťiile specifice necesare în vederea deschiderii apelului de proiecte, referitoare la specificitatea proiectelor, modalitatea de completare ╚Öi de depunere a cererii de finan╚Ťare, condi╚Ťii de eligibilitate, criterii de evaluare, o descriere a etapelor de verificare, evaluare, contractare a proiectelor. De asemenea, sunt incluse instruc╚Ťiuni de completare a Cererii de finan╚Ťare de c─âtre solicitan╚Ťi.

Depunerea cererilor de finan╚Ťare se face utilizând sistemul electronic - aplica╚Ťia MY SMIS.

Valoarea eligibil─â a unui proiect se situeaz─â între 100.000 ╚Öi 5 milioane de euro.

Solicitan┼úii eligibili sunt Autorit─â╚Ťile publice centrale, Unit─â╚Ťile Administrativ Teritoriale, unit─â┼úi de cult, organiza┼úii nonguvernamentale, precum ┼či parteneriate între entit─â┼úile men┼úionate anterior.

Dpunerea proiectelor se va face începând cu data de 28.08.2017, ora 10.00. Cererile de finan╚Ťare vor putea fi transmise pân─â la data de 28.12.2017, ora 10.00.

Apelul este de tip non competitiv având la baz─â principiul „primul venit – primul servit", cu termen limit─â de depunere a cererilor de finan╚Ťare.

* * *

Programul Opera╚Ťional Regional 2014-2020 este unul dintre programele opera╚Ťionale din genera╚Ťia 2014-2020 implementate în România, cofinan╚Ťate din fondurile europene structurale ╚Öi de investi╚Ťii ┼či gestionate de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra┼úiei Publice ┼či Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management.