POR - Fonduri europene pentru refacerea unor drumuri judetene din Vrancea

Marti, 12 Septembrie 2017

Doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, a semnat contractul de finan╚Ťare pentru proiectul „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum jude╚Ťean dintre localit─â╚Ťile Foc╚Öani-Gole╚Öti, Vârte╚Öcoiu-Odobe╚Öti, cu conectivitate direct─â la reteaua TEN-T”.

Proiectul – în valoare total─â de aproape 47 milioane lei, din care peste 39 milioane reprezint─â fonduri nerambursabile de la Uniunea European─â, are ca obiectiv principal cre╚Öterea nivelului de accesibilitate a ora╚Öului Odobe╚Öti ╚Öi a comunelor Gole╚Öti, Cote╚Öti, Cîrligele, Câmpineanca ╚Öi Vârte╚Öcoiu la re╚Ťeaua TEN-T – drum european E 85, prin reabilitarea ╚Öi modernizarea drumului jude╚Ťean DJ 205C.

Astfel, în cadrul lucr─ârilor de investi╚Ťii care se vor desf─â╚Öura pe parcursul a 58 de luni, peste 15 km de drumuri jude╚Ťene vor fi reconstruite/ modernizate ╚Öi conectate la TEN-T, ceea ce va asigura, la finalul lucr─ârilor, accesul a peste 29 mii persoane la infrastructura rutier─â modernizat─â.

De un drum modernizat ╚Öi de reducerea semnificativ─â a timpului de transport vor beneficia nu doar locuitorii din zona ╚Öi participan╚Ťii la trafic, ci ╚Öi agen╚Ťii economici din zona traversat─â de drumul jude╚Ťean DJ 205C.

Proiectul este finan╚Ťat prin POR 2014-2020, Axa prioritar─â 6 – Îmbun─ât─â╚Ťirea infrastructurii rutiere de importan╚Ť─â regional─â, Prioritate de investi╚Ťii 6.1 – Stimularea mobilit─â╚Ťii regionale prin conectarea nodurilor secundare ╚Öi ter╚Ťiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multi-modale.

Despre Programul Opera╚Ťional Regional 2014-2020

Programul Opera╚Ťional Regional (POR) 2014 - 2020 are ca obiectiv general cre┼čterea competitivit─â┼úii economice ┼či îmbun─ât─â┼úirea condi┼úiilor de via┼ú─â ale comunit─â┼úilor locale ┼či regionale, prin sprijinirea dezvolt─ârii mediului de afaceri, infrastructurii ┼či serviciilor, pentru dezvoltarea durabil─â a regiunilor, astfel încât acestea s─â î┼či poat─â gestiona în mod eficient resursele ┼či s─â î┼či valorifice poten┼úialul de inovare ┼či de asimilare a progresului tehnologic. Aceste obiective sunt traduse în 11 axe prioritare plus o ax─â de asisten┼ú─â tehnic─â, care au în total o alocare estimat─â de 8,2 miliarde de euro, din care 6,6 miliarde de euro reprezint─â sprijinul UE, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regional─â (FEDR), iar 1,6 miliarde de euro – contribu┼úie na┼úional─â.