POR - Aproape 14.000 de apartamente au primit finantare pentru lucrari de crestere a eficientei energetice

Vineri, 20 Aprilie 2018

20 de contracte, în valoare total─â de 358.932.872,71 de lei, având ca obiectiv cre╚Öterea eficien╚Ťei energetice pentru 184 blocuri de locuin┼úe din sectorul 3 al Capitalei, au primit finan╚Ťare prin Programul Opera╚Ťional Regional (POR) 2014-2020, gestionat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice.

Contractele au fost semnate vineri, 20 aprilie, de viceprim-ministrul Paul St─ânescu, ministrul dezvolt─ârii regionale ┼či administra╚Ťiei publice, ┼či Robert Negoi┼ú─â, primarul Sectorului 3.

Fondurile provin din Axa POR dedicat─â tranzi╚Ťiei c─âtre o economie cu emisii sc─âzute de carbon (axa prioritar─â 3): sprijinirea eficien╚Ťei energetice, a gestion─ârii inteligente a energiei ╚Öi a utiliz─ârii energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în cl─âdirile publice, ╚Öi în sectorul locuin╚Ťelor (prioritatea de investi┼úii 3.1).

„Cre┼čterea eficien┼úei energetice a cl─âdirilor reprezint─â una dintre priorit─â┼úile noastre de guvernare, în vederea îmbun─ât─â┼úirii condi┼úiilor de via┼ú─â ale cet─â┼úenilor. Apreciez interesul pe care domnul primar Negoi┼ú─â îl acord─â acestui domeniu ┼či încurajez ┼či al┼úi primari s─â acceseze fondurile europene pe care le avem la dispozi┼úie pentru investi┼úii în folosul comunit─â┼úii”, a afirmat viceprim-ministrul Paul St─ânescu, subliniind c─â, pân─â în prezent, la nivelul Sectorului 3 al Capitalei, au mai fost semnate, prin POR 2014-2020, alte 41 de contracte, în valoare total─â de peste 500 de milioane de lei.

Beneficiarii direc╚Ťi ai investi╚Ťiei sunt locuitorii apartamentelor reabilitate, având în vedere c─â lucr─ârile realizate vor duce la sc─âderea consumului de energie ╚Öi, implicit, la reducerea costurilor cu înc─âlzirea. Beneficiarii indirec╚Ťi sunt locuitorii sectorului 3, în general, întrucât reabilitarea termic─â a blocurilor contribuie la protejarea mediului înconjur─âtor, prin reducerea gazelor cu efect de ser─â.