POR - A fost prelungita perioada de depunere a cererilor de finantare pentru apelul de proiecte nr. POR/2017/1/1.1.C/1

Luni, 25 Iunie 2018

A fost prelungit─â perioada de depunere a cererilor de finan╚Ťare utilizând sistemul electronic - aplica╚Ťia MY SMIS pân─â la data de 25.08.2018, ora 10.00.

De asemenea, a fost modificat ghidul specific aferent acestui apel, iar printre modific─âri se num─âr─â clarificarea unor neconcordan┼úe în con┼úinutul ghidului cu privire la:

- acceptarea înscrierii provizorii a dreptului de proprietate la depunerea cererii de finan┼úare, în condi╚Ťiile men╚Ťionate deja în cadrul ghidului,

- con╚Ťinutul explica╚Ťiilor legate de completarea grilei de evaluare tehnic─â ┼či financiar─â cu privire la punctajele maxime ce pot fi acordate pentru subcriteriile 2.2, 4.1, 4.2, 5.1,

- solicitarea de clarific─âri din cadrul grilei de verificare a conformit─â╚Ťii administrative ╚Öi eligibilit─â╚Ťii.

În plus, a fost modificat─â anexa cu domeniile de specializare inteligent─â în conformitate cu modificarea asupra schemei de minimis aplicabile ╚Öi a fost eliminat─â necesitatea prezent─ârii dovezii asigur─ârii cofinan╚Ť─ârii la cheltuielile eligibile ╚Öi ne-eligibile în etapa precontractual─â.

De asemenea, a fost inclus─â o prevedere legat─â de aten╚Ťionarea poten╚Ťialilor solicitan╚Ťi cu privire la clasele CAEN în care se implementeaz─â un rezultat al cercet─ârii din domeniile de specializare inteligent─â men╚Ťionate în Anexa 2.A la ghid. Activitatea vizat─â de clasele respective nu trebuie s─â fie exclus─â de domeniile men╚Ťionate de regulamentul FEDR ╚Öi de minimis aplicabil. În plus, a fost inclus─â o aten╚Ťionare adresat─â poten╚Ťialilor aplican╚Ťi cu privire la riscul duratei perioadei de derulare a procesului de evaluare, selec╚Ťie ╚Öi contractare prin raportare la prevederea existent─â asupra men╚Ťinerii criteriilor de eligibilitate.

Ghidul solicitantului modifcat, împreun─â cu versiunea consolidat─â la 22.06.2018 se reg─âse┼čte la sec┼úiunea Apeluri proiecte.