POCU - 93,7 milioane euro pentru finantarea Start Up Nation

Joi, 11 Ianuarie 2018

Autoritatea de Management pentru Programul Opera╚Ťional Capital Uman (AM POCU) din cadrul MDRAPFE a semnat trei contracte de finan╚Ťare, în valoare total─â de aproximativ 93,7 milioane euro, în cadrul apelului de proiecte de tip noncompetitiv România Start Up Nation.

"Prin aceste proiecte, al c─âror beneficiar este Ministerul pentru Mediul de Afaceri, sprijinim întreprinderile s─â se dezvolte ╚Öi s─â creeze locuri de munc─â în România. Estim─âm c─â, dup─â finalizarea activit─â╚Ťilor, minim 2.100 microîntreprinderi ┼či întreprinderi mici ┼či mijlocii vor beneficia de sprijin, fiind create si men╚Ťinute minim 4.200 locuri de munc─â", a declarat Marius Nica, ministrul delegat pentru fonduri europene.

Activit─â╚Ťile finan╚Ťate, derulate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comer╚Ť ╚Öi Antreprenoriat (MMACA), cuprind selec╚Ťia planurilor de afaceri depuse de antreprenori, sus╚Ťinerea implement─ârii planurilor de afaceri ╚Öi monitorizarea acestora în perioada de sustenabilitate. Proiectele încurajeaz─â antreprenoriatul ╚Öi ocuparea pe cont propriu, prin sus╚Ťinerea dezvolt─ârii de întreprinderi cu profil non-agricol din zona urban─â.

Beneficiarii finali ai finan╚Ť─ârilor sunt microîntreprinderi sau întreprinderi mici ┼či mijlocii (persoane juridice) cu profil non-agricol, din zonele urbane, cu mai pu╚Ťin de un an de func╚Ťionare, selectate pentru finan╚Ťare din ajutorul de minimis conform metodologiei prezentate în proiect, care activeaz─â într-una dintre cele ╚Öapte regiuni de dezvoltare mai pu╚Ťin dezvoltate. În plus, activitatea pentru care primesc sprijin trebuie s─â corespund─â unui cod CAEN men╚Ťionat ca ╚Öi eligibil conform schemei de ajutor de minimis aprobat─â prin ordinul nr. 692/06.06.2017 al Ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comer┼ú ┼či Antreprenoriat (publicat─â în Monitorul Oficial nr. 431 bis din 12 iunie 2017).

Despre proiecte ╚Öi Programul Opera╚Ťional Capital Uman (POCU)

Proiectele au fost selectate pentru finan╚Ťare din POCU, în cadrul apelului de proiecte de tip noncompetitiv România Start Up Nation pentru Obiectivul specific 3.7: Cre╚Öterea ocup─ârii prin sus╚Ťinerea întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urban─â.

POCU stabile╚Öte priorit─â╚Ťile de investi╚Ťii, obiectivele specifice ╚Öi ac╚Ťiunile asumate de c─âtre România în domeniul resurselor umane, continuând, astfel, investi╚Ťiile realizate prin Fondul Social European în perioada 2007ÔÇÉ2013 ╚Öi contribuind la reducerea disparit─â╚Ťilor de dezvoltare economic─â ╚Öi social─â dintre România ╚Öi Statele Membre ale UE. Programul are o alocare total─â de 5,085 de miliarde de euro.