Ministrul delegat Rovana Plumb si comisarul european Corina Cretu, in judetele Salaj si Cluj pentru conferinta "In dialog cu cetatenii"

Luni, 18 Septembrie 2017

Doamna Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene ╚Öi doamna Corina Cre╚Ťu, comisar european pentru politica regional─â, se afl─â, ast─âzi, într-o vizit─â oficial─â în jude╚Ťele S─âlaj ╚Öi Cluj pentru a participa la conferin╚Ťa "În dialog cu cet─â╚Ťenii".

Evenimentul este cel de-al ╚Öaselea de acest tip organizat în România în acest an, dup─â dialogurile la care au participat, la Bucure╚Öti, pre╚Öedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, prim-vicepre╚Öedintele Comisiei, Frans Timmermans ╚Öi comisarul pentru politic─â regional─â, Corina Cre╚Ťu, ╚Öi la Cluj-Napoca, unde a luat parte comisarul pentru educa╚Ťie, cultur─â, tineret ╚Öi sport, Tibor Navracsics.

În prima parte a zilei, cei doi oficiali au avut o întâlnire cu autorit─â╚Ťile locale din judetul S─âlaj, în cadrul c─âreia s-a pus accent pe identificarea unor solu╚Ťii care s─â conduc─â la accelerarea ritmului de implementare a proiectelor finan╚Ťate din fonduri europene, precum ╚Öi a simplific─ârii procedurilor, în vederea unei mai bune absorb╚Ťii de bani europeni de c─âtre România.

Comisarul Corina Cre╚Ťu ╚Öi ministrul delegat Rovana Plumb au încurajat ini╚Ťiativa local─â ╚Öi au îndemnat autorit─â╚Ťile la o mai bun─â comunicare cu CE, cu scopul de a prelua modelele de bune practici din alte state membre ╚Öi de a cunoa╚Öte mai bine toate instrumentele financiare de care pot beneficia. De asemenea, au afirmat c─â autorit─â╚Ťile urm─âresc simplificarea acces─ârii ╚Öi gestion─ârii fondurilor europene, precum ╚Öi elaborarea de reglement─âri mai clare pentru beneficiari, pentru a impulsiona acesarea de bani europeni.

La conferin╚Ťa "În dialog cu cet─â╚Ťenii" au participat din partea Comisiei Europene ╚Öeful Comisiei REGI, Lambert von Nistelrooij, ╚Öeful Unit─â╚Ťii pentru România în cadrul DG Regio al CE, Carsten Rassmusen. Printre reprezentan╚Ťii autorit─â╚Ťilor locale din jude╚Ťul S─âlaj, s-au num─ârat primarul Zal─âului, Ionel Ciunt, pre╚Öedintele CJ S─âlaj, Tiberiu Marc, prefectul jude╚Ťului, Florin Florian.

În cursul serii, ministrul delegat Rovana Plumb viziteaz─â Centrul de Cercetare ┼či Tehnologii Avansate pentru Energii Alternative – CETATEA, din Cluj, un proiect-exemplu finan╚Ťat prin Programul Opera╚Ťional Cre╚Öterea Competitivit─â╚Ťii Economice 2007-2013, prin care s-au creat 19 laboratoare de cercetare-dezvoltare, s-au moderinizat trei laboratoare existente, au fost achizi╚Ťionate 22 de echipamente noi ╚Öi au fost create 6 noi locuri de munc─â în cercetare.

Conferin╚Ťa "In dialog cu cet─â╚Ťenii" poate fi urm─ârit─â în direct pe platforma media caleaeuropeana.ro