Ministrul delegat Rovana Plumb a dat startul unui dialog cu potentialii beneficiari pentru simplificarea accesarii fondurilor europene

Vineri, 12 Mai 2017

Ministrul pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb, a lansat, ast─âzi, la Târgovi╚Öte, seria caravanelor de informare asupra oportunit─â╚Ťilor oferite de Programul Opera╚Ťional Capacitate Administrativ─â 2014-2020 (POCA), organizate în cadrul proiectului "Sprijin pentru activit─â┼úile de publicitate, informare ╚Öi comunicare ale AM POCA.

”Banii europeni sunt despre cum putem îmbun─ât─â╚Ťi împreun─â vie╚Ťile oamenilor. Caravanele ╚Öi întâlnirile cu cei care vor s─â acceseze fonduri europene sunt o parte necesar─â a procesului de simplificare, o prioritate a Guvernului Grindeanu. Vrem s─â ╚Ötim ce dificult─â╚Ťi au fost întâmpinate în trecut în accesarea banilor europeni ╚Öi în implementarea proiectelor, fiindc─â noi suntem aici pentru a g─âsi împreun─â cu dumneavoastr─â solu╚Ťiile care s─â ne duc─â la rezultate. Nu va mai exista nicio întrebare f─âr─â r─âspuns ╚Öi mi-a╚Ö dori ca, în curând, s─â nu mai existe nicio problem─â f─âr─â solu╚Ťii atunci când vorbim despre accesarea banilor europeni. Trebuie sa schimb─âm paradigma, s─â respect─âm regulamentele europene, dar f─âr─â a mai îngreuna ╚Öi împov─âra la nesfâr╚Öit beneficiarii cu cerin╚Ťe inutile pe plan na╚Ťional. Am demarat acest proces de simplificare asumându-ne c─â trebuie luate decizii de modificare, care s─â duc─â la proiecte ce vor îmbun─ât─â╚Ťi via╚Ťa cet─â╚Ťenilor”, a declarat ministrul Rovana Plumb.

Scopul evenimentelor de promovare a POCA este informarea poten╚Ťialilor beneficiari de fonduri europene despre accesarea banilor europeni disponibili în acest program.

Valoarea proiectului "Sprijin pentru activit─â╚Ťile de publicitate, informare ╚Öi comunicare ale AM POCA" este de 465.014,83 lei. Proiectul include organizarea a 8 evenimente tip caravan─â în toate regiunile României, 9 seminarii în Bucure╚Öti ╚Öi un eveniment major de comunicare la final.

Cu aceea╚Öi ocazie, ministrul delegat Rovana Plumb a mai anun╚Ťat c─â se va lansa în curând un Manual al Beneficiarului, astfel încât cei interesa╚Ťi de accesarea fondurilor europene s─â aib─â la dispozi╚Ťie un instrument de sprijin în demersul lor.