MDRAPFE acorda indrumare metodologica pentru implementarea OGP

Marti, 31 Octombrie 2017

Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra╚Ťiei Publice ╚Öi Fondurilor Europene (MDRAPFE) a încheiat procesul de identificare a unit─â╚Ťilor administrativ-teritoriale care vor beneficia de îndrumare metodologic─â pentru implementarea valorilor guvern─ârii deschise, respectiv pentru implementarea setului de Recomand─âri privind Parteneriatul pentru Guvernare Deschis─â la nivel local.

La invita╚Ťia lansat─â de MDRAPFE în luna octombrie 2017 au r─âspuns 111 autorit─â╚Ťi ale administra╚Ťiei publice locale din România care, prin transmiterea formularului de înscriere, ╚Öi-au manifestat interesul pentru angajarea de politici mai deschise, responsabile ╚Öi eficiente, de promovare a transparen┼úei institu╚Ťionale ╚Öi decizionale, de încurajare a particip─ârii civice la via┼úa public─â ╚Öi a utiliz─ârii noilor tehnologii în administra╚Ťie.

Aceste demersuri sunt menite s─â îmbun─ât─â╚Ťeasc─â încrederea cet─â╚Ťenilor, mediului de afaceri ╚Öi societ─â╚Ťii civile în autorit─â╚Ťile publice locale. Prin selec╚Ťia unit─â╚Ťilor administrativ-teritoriale ╚Öi implementarea Recomand─ârilor privind Parteneriatul pentru Guvernare Deschis─â la nivel local se urm─âre╚Öte crearea unei re╚Ťele locale de actori interesa╚Ťi ╚Öi implica╚Ťi, care se poate integra ulterior în re╚Ťeaua de comunit─â╚Ťi subna╚Ťionale care se dezvolt─â la nivelul Open Government Partnership, unde s─â poat─â promova ╚Öi valorifica eforturile depuse ca exemple de bun─â practic─â.

Persoana de contact este doamna Andreea Grigore, Director, Direc╚Ťia Integritate, Bun─â Guvernare ╚Öi Politici Publice, telefon 0372.111.468.