Investitii de peste 6 milioane de lei, finalizate prin PNDL

Marti, 26 Iunie 2018

Dou─â obiective de investi┼úii finan┼úate prin Programul Na┼úional de Dezvoltare Local─â (etapa 1) vor fi recep┼úionate, în aceast─â s─âpt─âmân─â, în comuna S─âc─âl─â╚Öeni (jud. Maramure┼č).

Este vorba de modernizarea a 3,20 km din drumul comunal 107 Coruia - C─ârbunari (com. S─âc─âl─â╚Öeni), de care beneficiaz─â, în mod direct, peste 800 de locuitori, valoarea total─â a investi┼úiei fiind de 3.581.555,84 de lei.

De asemenea, în comuna S─âc─âl─â╚Öeni a fost modernizat─â ┼či re╚Ťeaua ╚Öcolar─â, prin lucr─âri de reabilitare la ╚ścoala Gimnazial─â S─âc─âl─â╚Öeni, ╚ścoala Primar─â Coruia ┼či ╚ścoala Primar─â Culcea. Valoarea total─â a investi┼úiei este de 2.442.192 de lei, beneficiarii direc┼úi fiind aproximativ 212 elevi care înva┼ú─â în cele 3 unit─â┼úi de înv─â┼ú─âmânt.

* * *

PNDL este un program de finan╚Ťare multianual, coordonat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice, ce are ca obiectiv general echiparea unit─â┼úilor administrativ-teritoriale cu toate dot─ârile tehnico-edilitare, de infrastructur─â educa┼úional─â, de s─ân─âtate ┼či de mediu, sportiv─â, social-cultural─â ┼či turistic─â, administrativ─â ┼či de acces la c─âile de comunica┼úie în vederea asigur─ârii unui climat investi╚Ťional atractiv pentru localit─â╚Ťile României.

Pot beneficia de finan╚Ťare, în cadrul PNDL, unit─â┼úile administrativ-teritoriale reprezentate de autorit─â┼úile administra┼úiei publice locale, respectiv comunele, municipiile ┼či ora┼čele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, jude┼úele, precum ┼či unit─â┼úile administrativ-teritoriale membre ale asocia┼úiilor de dezvoltare intercomunitar─â, constituite în condi┼úiile legii, pentru investi┼úiile realizate prin asocia┼úiile de dezvoltare intercomunitar─â.