Intrevederea viceprim-ministrului Sevil Shhaideh cu ambasadorul Republicii Populare Chineze, E.S. Xu Feihong

Joi, 24 August 2017

I Galerie foto I

Doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvolt─ârii regionale, administra┼úiei publice ┼či fondurilor europene, a primit ast─âzi, 24 august a.c., vizita E.S. Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.

Cu aceast─â ocazie, viceprim-ministrul Shhaideh a subliniat c─â un obiectiv relevant pentru politica extern─â a României, înscris în Programul de Guvernare, îl reprezint─â consolidarea Parteneriatului Amplu de Prietenie ╚Öi Cooperare româno-chinez în plan politic, economic ╚Öi al schimburilor interumane.

Totodat─â, cei doi oficiali ┼či-au exprimat aprecierea pentru rezultatele forumului Oportunit─â╚Ťi de Afaceri România – China organizat la Bucure╚Öti în luna iunie a.c. ╚Öi disponibilitatea pentru intensificarea colabor─ârii, în special prin intermediul camerelor de comer╚Ť ale celor dou─â state. O alt─â ╚Ťint─â este dinamizarea schimburilor de experien┼ú─â între administra╚Ťiile locale din România ╚Öi China ╚Öi promovarea de proiecte de interes local.

România ╚Öi China sunt parteneri tradi╚Ťionali, de aceea ne intereseaz─â dinamizarea dialogului la nivelul autorit─â╚Ťilor na╚Ťionale, regionale ╚Öi locale care r─âspund în mod direct de implementarea de proiecte în domenii prioritare pentru cet─â┼úeni. Printre proiectele majore le amintim pe cele care ╚Ťin de infrastructur─â ╚Öi energie, iar proiectele mici ╚Öi mijlocii se refer─â la investi╚Ťii în parcuri industriale ╚Öi alte oportunit─â╚Ťi de investi╚Ťii în domenii cu impact asupra comunit─â╚Ťilor locale”, a declarat viceprim-ministrul Shhaideh.

Autorit─â┼úile administra┼úiei publice locale din România manifest─â un interes aparte pentru ini┼úierea ┼či demararea de parteneriate de cooperare ┼či acorduri de înfr─â┼úire cu unit─â┼úi administrativ teritoriale din China. Pân─â în prezent, MDRAPFE a acordat 43 de avize de conformitate ┼či de oportunitate pentru încheierea de în┼úelegeri de cooperare între unit─â╚Ťi administrativ-teritoriale similare. Aceste parteneriate ofer─â multiple posibilit─â┼úi ┼či oportunit─â┼úi de colaborare pe termen lung, comunit─â┼úile locale având ocazia de a face schimburi permanente de experien┼ú─â, de a dezvolta rela┼úiile de afaceri ┼či de a implementa proiecte de investi┼úii la un nivel cât mai aproape de cet─â┼úeni.