Fonduri realocate pentru Parcul Memoriei Naționale ”Stejarii României – 100 de ani de istorie și demnitate” RoMândria

Vineri, 28 Decembrie 2018

Guvernul a adoptat astăzi, 28 decembrie, o Hotărâre prin care se realocă fonduri suplimentare pentru continuarea lucrărilor la Parcul Memoriei Naționale ”Stejarii României – 100 de ani de istorie și demnitate” RoMândria (jud. Vrancea).

În august 2017, județului Vrancea i-a fost alocată suma de 19,361 milioane de lei pentru organizarea, în perioada 2017 – 2018, a unor manifestări și investiții de anvergură, dedicate Centenarului, printre care se regăsește și proiectul Parcul Memoriei Naționale ”Stejarii României – 100 de ani de istorie și demnitate” RoMândria (pentru care a fost alocată, iniţial, suma de 3 milioane de lei).

Din cele 19,361 milioane de lei, în prezent au rămas disponibile 12,228 milioane de lei, care pot fi utilizate pentru finalizarea proiectului Parcul Memoriei Naționale ”Stejarii României – 100 de ani de istorie și demnitate” RoMândria, în condiţiile în care, pentru acest obiectiv, sunt necesare lucrări silvice, dar și peisagistice, care necesită resurse financiare considerabile, dar și lucrări de o mare complexitate și care se întind pe o durată mai mare de timp (aproximativ 6-7 ani).