PNDL - Finantare pentru 7 noi contracte la Botosani

Vineri, 24 Noiembrie 2017

I Galerie foto I

Viceprim-ministrul Paul St─ânescu, ministrul dezvolt─ârii regionale, administra┼úiei publice ┼či fondurilor europene, a semnat ast─âzi, 24 noiembrie, la Boto╚Öani, 7 contracte de finan┼úare pentru proiecte derulate prin Programul Na┼úional de Dezvoltare Local─â (PNDL).

Am semnat ast─âzi contractele de finan╚Ťare în valoare de 89 de milioane de lei pentru 7 proiecte de dezvoltare local─â. ╚śtiu c─â pentru administra╚Ťia local─â din jude╚Ťul Boto╚Öani proiectele de dezvoltare a infrastructurii rutiere sunt prioritare, de aceea am încredere c─â investi╚Ťiile vor aduce beneficii comunit─â╚Ťilor locale”, a declarat viceprim-ministrul Paul St─ânescu.

Contractele se refer─â la finan╚Ťarea unui proiect de reabilitare a unui pod, în valoare de 3,2 milioane lei, ╚Öi a 6 proiecte de modernizare ╚Öi consolidare a unor drumuri jude╚Ťene.

Jude╚Ťul Boto╚Öani are alocate, prin PNDL 2, fonduri în valoare de 841,79 de milioane de lei, aferente unui num─âr de 40 de contracte de finan╚Ťare, care vizeaz─â 253 obiective. Dintre acestea, 32 de contracte de finan╚Ťare sunt deja încheiat între Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra┼úiei Publice ┼či Fondurilor Europene (MDRAPFE) ╚Öi beneficiarii fondurilor.

* * *

PNDL este un program de finan╚Ťare multianual, gestionat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra┼úiei Publice ┼či Fondurilor Europene.

PNDL are ca obiectiv general echiparea unit─â┼úilor administrativ-teritoriale cu toate dot─ârile tehnico-edilitare, de infrastructur─â educa┼úional─â, de s─ân─âtate ┼či de mediu, sportiv─â, social-cultural─â ┼či turistic─â, administrativ─â ┼či de acces la c─âile de comunica┼úie în vederea asigur─ârii unui climat investi╚Ťional atractiv pentru localit─â╚Ťile României.

Pot beneficia de finan╚Ťare, în cadrul Programului, unit─â┼úile administrativ-teritoriale reprezentate de autorit─â┼úile administra┼úiei publice locale, respectiv comunele, municipiile ┼či ora┼čele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, jude┼úele, precum ┼či unit─â┼úile administrativ-teritoriale membre ale asocia┼úiilor de dezvoltare intercomunitar─â, constituite în condi┼úiile legii, pentru investi┼úiile realizate prin asocia┼úiile de dezvoltare intercomunitar─â.