Consultari ale ministrului delegat Rovana Plumb la Bruxelles cu privire la costurile simplificate

Marti, 18 Iulie 2017

Doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, se afl─â ast─âzi într-o vizit─â de lucru la Bruxelles pentru consult─âri legate de stabilirea baremelor standard de costuri unitare aferente form─ârii profesionale pentru rambursarea cheltuielilor în cadrul Programului Opera┼úional Capital Uman 2014-2020.

"Ne-am consultat ast─âzi cu reprezentan╚Ťii Comisiei Europene în ceea ce prive╚Öte propunerile României pe implementarea costurilor simplificate, o m─âsura esen╚Ťial─â pentru reducerea poverii administrative la nivelul beneficiarilor ╚Öi simplificare a acces─ârii fondurilor europene. Comisia European─â a apreciat în mod deosebit dialogul deschis cu AM POCU ╚Öi va acorda, în continuare, sprijnul necesar pentru lansarea în ritm accelerat a apelurilor de proiecte finan╚Ťate din Fondul Social European", a declarat Rovana Plumb.

Utilizarea op╚Ťiunilor simplificate privind costurile elimin─â decontarea pe baz─â de facturi a cheltuielilor pentru care se utilizeaz─â, beneficiarii putându-se concentra astfel pe implementarea proiectelor ╚Öi nu pe procedurile birocratice de decontare, iar autorit─â╚Ťile accelerând efectuarea pl─â╚Ťilor. În acest moment, se analizeaz─â trei tipuri de op┼úiuni simplificate privind costurile pentru opera┼úiunile finan┼úate prin Fondul Social European (FSE): rambursare pe baz─â de rate fixe, standarde de costuri unitare ╚Öi sume forfetare.