Conducerea AM POCU s-a intalnit astazi, la Timisoara, cu reprezentantii Organismelor Intermediare Regionale

Joi, 4 Ianuarie 2018

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a participat ast─âzi, la sediul Organismului Intermediar Regional din Timi╚Öoara, la întâlnirea de lucru organizat─â de conducerea Autorit─â╚Ťii de Management pentru Programul Opera╚Ťional Capital Uman (AM POCU) cu reprezentan╚Ťii Organismelor Intermediare Regionale care implementeaz─â, în teritoriu, proiectele finan╚Ťate din Programul Opera╚Ťional Capital Uman (POCU).

"Ne întâlnim chiar în a doua zi lucr─âtoare anului cu ceilal╚Ťi colegi din ╚Ťar─â, pentru a g─âsi împreun─â cele mai eficiente solu╚Ťii pentru implementarea proiectelor finan╚Ťate din Programul Opera╚Ťional Capital Uman (POCU) 2014-2020. Aceasta este prima din ╚Öirul întâlnirilor de lucru pe care le vom organiza, pentru c─â, am spus ╚Öi repet, eficien╚Ťa folosirii fondurilor europene este prioritatea zero a acestui an ", a declarat ministrul Nica.

Discu╚Ťiile s-au axat, în special, pe termenele de procesare a cererilor de finan╚Ťare ╚Öi pe temenele de contractare a proiectelor, precum ╚Öi pe eficientizarea activit─â╚Ťii de monitorizare. În ceea ce prive╚Öte monitorizarea, accentul a fost pus pe necesitatea ca ofi╚Ťerii de monitorizare s─â urm─âreasc─â implementarea proiectelor conform graficelor de implementare agreate, beneficiarii s─â fie sprijini╚Ťi pentru atingerea ╚Ťintelor ╚Öi termenele de procesare a documentelor depuse s─â respecte cu stricte╚Ťe. De asemenea, au fost analizate m─âsurile necesare pentru accelerarea implement─ârii POCU, pentru ca sumele necesar a fi declarate c─âtre CE pân─â la finalul lui 2018 s─â fie acoperite. Reprezentan╚Ťii organismelor intermediare au prezentat problemele pe care le-au identificat la nivel local ╚Öi au împ─ârt─â╚Öit colegilor câteva dintre lec╚Ťiile înv─â╚Ťate din activitatea zilnic─â referitoare la implementarea proiectelor aferente actualei perioade de finan╚Ťare. Totodat─â, vorbitorii au subliniat importan╚Ťa ╚Öi eficien╚Ťa întâlnirilor la care particip─â ╚Öi nivelul de conducere din minister.

La reuniune au mai participat, din partea Ministerului Dezvolt─ârii Regionale, Administra╚Ťiei Publice ╚Öi Fondurilor Europene (MDRAPFE), Mihaela Toader – secretar de stat ╚Öi Vladimir Rovin╚Ťescu, ╚Öeful Autorit─â╚Ťii de Management pentru Programul Opera╚Ťional Capital Uman (AM POCU).

Despre Programul Opera╚Ťional Capital Uman 2014-2020:

Programul Opera╚Ťional Capital Uman 2014-2020 (POCU) are o alocare UE de 4,326 miliarde euro. Programul stabile╚Öte priorit─â╚Ťile de investi╚Ťii, obiectivele specifice ╚Öi ac╚Ťiunile asumate de c─âtre România în domeniul resurselor umane, continuând astfel investi╚Ťiile realizate prin Fondul Social European în perioada 2007ÔÇÉ2013 ╚Öi contribuind la reducerea disparit─â╚Ťilor de dezvoltare economic─â ╚Öi social─â dintre România ╚Öi Statele Membre ale UE.