CNI a semnat contractul pentru demolarea Stadionului Steaua

Marti, 19 Iunie 2018

În urma prelu─ârii Stadionului Steaua de la Ministerul Ap─âr─ârii Na╚Ťionale, prin protocol de predare-primire semnat în data de 13 iunie 2018, Compania Na╚Ťional─â de Investi╚Ťii (institu┼úie aflat─â sub autoritatea Ministerului Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra┼úiei Publice) a semnat, pe 18 iunie 2018, contractul privind proiectarea, asisten╚Ťa tehnic─â din partea proiectantului ╚Öi execu╚Ťia lucr─ârilor de desfiin╚Ťare a obiectivului de investi╚Ťii ”Stadion Steaua” din bd-ul Ghencea, nr. 45, sector 6, Bucure╚Öti.

În urma demar─ârii procedurii de achizi╚Ťie public─â privind atribuirea contractului, a fost depus─â o singur─â ofert─â din partea asocierii CONSTRUC╚ÜII ERBASU S.A. ╚Öi BS RECYCLING SRL.

Potrivit ofertei depuse, durata lucr─ârilor va fi de 3 luni (1 lun─â pentru serviciile de proiectare ╚Öi 2 luni pentru lucr─ârile de execu╚Ťie), iar valoarea contractului este de 6.504.233,28 lei cu TVA. În cursul s─âpt─âmânii viitoare, va fi emis ordinul de începere a proiect─ârii, dup─â care se va emite ┼či ordinul de începere a lucr─ârilor de desfiin╚Ťare, care vor include demolarea tribunei oficiale, a hotelului de cantonament ╚Öi a tribunelor pe maluri de p─âmânt. Anterior demar─ârii lucr─ârilor de desfiin╚Ťare, beneficiarul lucr─ârilor, în spe╚Ť─â Ministerul Ap─âr─ârii Na╚Ťionale, va recupera stâlpii ╚Öi proiectoarele instala╚Ťiei de nocturn─â, tabela de scor, fotoliile echipelor, copertinele, turniche╚Ťii full height, sistemul de sonorizare ╚Öi cel de supraveghere video, precum ╚Öi ascensoarele de la tribuna oficial─â.

Lucr─ârile de demolare vor fi finan╚Ťate de beneficiar (Ministerul Ap─âr─ârii Na╚Ťionale), în baza unei conven╚Ťii de cofinan╚Ťare încheiate cu Compania Na╚Ťional─â de Investi╚Ťii.

* * *

Prin Programul Na╚Ťional de Construc╚Ťii de Interes Public sau Social, coordonat de CNI, se vor realiza obiectivele de investi╚Ťii necesare desf─â┼čur─ârii, la Bucure┼čti, a unor meciuri din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020. În prezent, se afl─â în derulare procedurile de achizi╚Ťie public─â pentru lucr─âri de execu╚Ťie la 3 dintre stadioane, respectiv Steaua, Arcul de Triumf ╚Öi Rapid. Pentru stadionul Dinamo, se afl─â în derulare procedura de achizi╚Ťie privind serviciile de proiectare – studiu de prefezabilitate ╚Öi studiu de fezabilitate.

Stadionul Steaua va avea o capacitate total─â de 30.500 de locuri pentru spectatori, o suprafa┼ú─â desf─â┼čurat─â de 70.000 mp, 4 vestiare, spa╚Ťii de cazare pentru sportivi (24 de camere), 1.070 mp de spa╚Ťiu de expunere (muzeu), 980 mp de spa┼úii comerciale, restaurant pitch-view / bar sky view. Durata de realizare a obiectivului este de 25 de luni, iar valoarea total─â a investi┼úiei este de 301,77 de milioane de lei, finan┼úarea fiind asigurat─â de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra┼úiei Publice ╚Öi Ministerului Ap─âr─ârii Na╚Ťionale.