CNI a semnat contractul de proiectare si executie a lucrarilor pentru sala de sport polivalenta de 5.000 de locuri din municipiul Constanta

Luni, 17 Decembrie 2018

Compania Na╚Ťional─â de Investi╚Ťii (institu┼úie aflat─â sub autoritatea Ministerului Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra┼úiei Publice) a semnat, în data de 17 decembrie 2018, contractul privind proiectarea ╚Öi execu╚Ťia lucr─ârilor aferente obiectivului de investi╚Ťii “Sal─â Sport Polivalent─â – 5000 locuri, municipiul Constan╚Ťa, jude╚Ťul Constan╚Ťa” din Bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 254, zona Badea Câr╚Ťan, cu Asocierea S.C. EUROMATERIA S.R.L, S.C. ADURO IMPEX S.R.L, CONPAT SCARL – DELTA CON S.R.L, RESERCH CONSORZIO STABILE S.C. ARL.

Valoarea contractului de finan┼úare este de 67.913.330,34 lei (cu TVA, cote ╚Öi taxe incluse), iar durata lucr─ârilor de proiectare ╚Öi execu╚Ťie va fi de 27 de luni (din care 3 luni pentru proiectare).

Sala de sport propus─â ocup─â la sol cca. 9.820 mp, fiind desf─â╚Öurat─â pe 3 niveluri cu un total de 18.500 mp, având o capacitate de 5.000 de locuri.

Din punct de vedere func╚Ťional, cl─âdirea cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifunc╚Ťional (dimensionat─â ╚Öi dotat─â corespunz─âtor pentru terenul de handbal, baschet ╚Öi volei, cu zon─â de protec╚Ťie specific─â fiec─ârui sport, conform instruc╚Ťiunilor fiec─ârei federa╚Ťii sportive în parte), zona gradenelor, care va asigura locurile pentru publicul spectator (cca. 4.000 de locuri în gradene fixe, 1.300 de locuri în gradene telescopice, cca. 800 de locuri în varianta folosirii spa╚Ťiului de joc pentru amplasarea scaunelor suplimentare – activit─â╚Ťi nonsportive), locuri pentru spectatori VIP ╚Öi reprezentan╚Ťi ai presei, precum ╚Öi locuri destinate persoanelor cu dizabilit─â╚Ťi.

În plus, baza sportiv─â este prev─âzut─â cu o sal─â de antrenamente, dimensionat─â, de asemenea, conform regulamentelor federa╚Ťiilor de specialitate. Totodat─â, proiectul dispune de spa╚Ťii pentru publicul spectator, sportivi, spa╚Ťii administrative, spa╚Ťii destinate securit─â╚Ťii ╚Öi organizatorilor de evenimente, spa╚Ťii de depozitare ╚Öi spa╚Ťii tehnice, precum ╚Öi spa╚Ťii func╚Ťionale ╚Öi opera╚Ťionale, în vederea asigur─ârii unei func╚Ťion─âri eficiente, conform─â cu standardele ╚Öi normativele în vigoare. Nu în ultimul rând, baza sportiv─â va beneficia de spa╚Ťii pentru dot─âri secundare de tip comercial (cafenele, magazine cu caracter sportiv) ╚Öi de spa╚Ťii special amenajate pentru transmisiuni sportive, pres─â ╚Öi VIP.

Proiectul s─âlii polivalente este unul complex, vizând inclusiv amenajarea spa╚Ťiilor din jurul s─âlii, fiind creat─â o zon─â pietonal─â atractiv─â, care s─â participe la asigurarea flexibilit─â╚Ťii func╚Ťionale a zonei.

Lucr─ârile aferente acestui contract vor fi finan╚Ťate de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice ╚Öi se realizeaz─â prin Compania Na╚Ťional─â de Investi╚Ťii în conformitate cu prevederile OG 25/2001 cu modific─ârile ╚Öi complet─ârile ulterioare. Unitatea Administrativ-Teritorial─â a municipiului Constan╚Ťa se va ocupa de execu╚Ťia bran╚Öamentelor la utilit─â╚Ťi, precum ╚Öi de o parte a amenaj─ârilor exterioare, pân─â la finalizarea lucr─ârilor la obiectivul de investi╚Ťii.