CNI a modernizat un nou camin cultural in judetul Valcea

Joi, 12 Iulie 2018

Ast─âzi, 12 iulie, a fost recep┼úionat c─âminul cultural din satul Cre┼úeni (jud. Vâlcea), reabilitat ┼či modernizat de Compania Na╚Ťional─â de Investi╚Ťii (CNI), institu┼úie aflat─â sub autoritatea Ministerului Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice (MDRAP), în cadrul Programului Na╚Ťional de Construc╚Ťii de Interes Public sau Social (PNCIPS).

Lucr─ârile de reabilitare ╚Öi de modernizare au presupus, în principal, realizarea unor lucr─âri de consolidare structurale din beton la funda┼úii, la pere┼úi, la plan┼čee ┼či la ┼čarpant─â.

De asemenea, s-au recompartimentat spa╚Ťiile interioare, s-au înlocuit acoperi┼čul ┼či tâmpl─âria, au fost ref─âcute fa┼úadele, s-au amenajat trotuarele perimetrale cl─âdirii ┼či s-a realizat o platform─â pentru depozitarea diferen┼úiat─â a reziduurilor.

Lucr─ârile CNI au presupus ╚Öi asigurarea utilit─â╚Ťilor (interven╚Ťii la nivelul instala╚Ťiilor electrice, sanitare, termice ┼či de protec┼úie la incendiu), precum ┼či a dot─ârilor necesare, astfel încât, în prezent, cl─âdirea beneficiaz─â de echipamente multimedia ╚Öi de mobilier specific, având o capacitate de 160 de scaune pentru sala de festivit─â╚Ťi.

Valoarea total─â a contractului a fost de 469.694,64 lei cu TVA, finan┼úarea fiind asigurat─â de c─âtre MDRAP prin CNI S.A., în limita fondurilor alocate anual cu aceast─â destina╚Ťie, respectiv pentru Programul Na╚Ťional de Construc╚Ťii de Interes Public sau Social.

* * *

Prin Programul Na╚Ťional de Construc╚Ťii de Interes Public sau Social, coordonat de CNI, se realizeaz─â obiective de investi╚Ťii cuprinse în zece subprograme, care vizeaz─â construirea, reabilitarea sau modernizarea de: s─âli de sport, bazine de înot, complexuri sportive, patinoare artificiale, a╚Öez─âminte culturale, institu╚Ťii de înv─â╚Ť─âmânt superior de stat, s─âli de cinematograf, lucr─âri în prim─â urgen╚Ť─â, unit─â╚Ťi sanitare în mediul urban, blocuri în zone defavorizate.

Tot în cadrul acestui program, se realizeaz─â ╚Öi alte tipuri de obiective de investi╚Ťii, aprobate individual prin ordin al ministrului dezvolt─ârii regionale ╚Öi administra╚Ťiei publice, precum pie╚Ťe agroalimentare, centre sociale, centre multifunc╚Ťionale etc., dar ╚Öi obiective cuprinse în Memorandumul privind infrastructura justi╚Ťiei (reabilit─âri, consolid─âri, moderniz─âri de sedii de tribunale, cur╚Ťi de apel sau parchete).