CNI a finalizat procesul de receptie a Complexului Sportiv Craiova

Marti, 7 Noiembrie 2017

Ast─âzi, 7 noiembrie 2017, a fost finalizat─â recep╚Ťia Stadionului din cadrul Complexului sportiv din municipiul Craiova de c─âtre Compania Na╚Ťional─â de Investi╚Ťii. Obiectivul a fost predat c─âtre beneficiar, respectiv Prim─âria Craiova.

Obiectivul de investi╚Ťii urmeaz─â s─â primeasca avizele din partea ISU, FRF ╚Öi LPF, sarcina ob╚Ťinerii acestora revenind beneficiarului, respectiv Prim─âria municipiului Craiova care r─âspunde ╚Öi de organizarea de competi╚Ťii sau alte manifest─âri în cadrul complexului sportiv.

Stadionul de fotbal, cu o valoare de aproximativ 240.000.000 de lei, are o capacitate de 30.983 de locuri în tribune pentru spectatori, dup─â cum urmeaz─â:

• 232 de locuri pentru persoane cu dizabilit─â╚Ťi în scaune cu rotile, inclusiv înso╚Ťitori;

• 350 de locuri pentru reprezentan╚Ťii mass-media;

• 2368 de locuri pentru spectatori VIP, din care 440 de locuri în loje;

• 28.033 de locuri pentru public.

De asemenea, beneficiaz─â de spa╚Ťii pentru sportivi (vestiare cu grupuri sanitare, s─âli de antrenament, cabinet medical), pentru pres─â (tribun─â media, zon─â de lucru pentru pres─â, sal─â de conferin╚Ťe, zon─â mixt─â, zon─â flash interviu ╚Öi studiouri TV etc.) ╚Öi administra╚Ťie (birouri, s─âli de ╚Öedin╚Ť─â ╚Öi proiec╚Ťie, spa╚Ťii de depozitare, vestiare etc.). Complexul include o zon─â de cazare sportiv─â cu camere ╚Öi cu facilit─â╚Ťi de recuperare pentru sportivi ╚Öi este prev─âzut cu parc─âri ╚Öi accese de diferite categorii concepute ╚Öi realizate într-o manier─â de organizare flexibil─â, care permite folosirea optima a spa╚Ťiului, în func╚Ťie de necesit─â╚Ťile organizatorilor de evenimente din fiecare dintre cele 3 obiective : Stadion de fotbal, Sala Polivalenta ╚Öi Stadion de atletism.

Stadionul a fost conceput pentru a putea g─âzdui meciuri din cadrul UEFA Champions League, UEFA Europa League, FRF – Liga I. Stadionul va putea fi folosit de asemenea pentru alte tipuri de sporturi: rugby (Rugby Union si Rugby League, rugby in 7), oina, hochei pe iarb─â, minihochei sau fotbal american. Se vor putea organiza în incinta complexului sportiv ╚Öi concerte, târguri, expozi╚Ťii, evenimente culturale ╚Öi sociale.

Obiectivul de investi╚Ťii Complex Sportiv Craiova - Stadion de fotbal, realizat prin ”Programul na╚Ťional de construc╚Ťii de interes public”, subprogramul ”Complexuri sportive”, derulat de Ministerul Dezvolt─ârii Ragionale, Administra╚Ťiei Publice ╚Öi Fondurilor Europene (MDRAPFE) prin Compania Na╚Ťional─â de Investi╚Ťii, a fost aprobat în anul 2014, luna octombrie prin emiterea Hot─ârârii de Guvern nr 900/2014, contractul a fost semnat în luna mai 2015 iar în luna septembrie au demarat lucr─ârile de execu╚Ťie. Astfel, la doi ani de la demararea lucr─ârilor, CNI a predat c─âtre prim─âria Craiova un obiectiv mult a╚Öteptat c─âtre iubitorii fotbalului.

Sursa: Comunicat CNI