Braila beneficiaza de finantare prin PNDL pentru modernizarea infrastructurii rutiere

Vineri, 15 Decembrie 2017

Drumurile jude╚Ťene DJ 203R ┼či DJ211-Li╚Öcoteanca (km22+500-km24+500) din jude╚Ťul Br─âila vor fi modernizate prin Programul Na┼úional de Dezvoltare Local─â (PNDL), gestionat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra┼úiei Publice ┼či Fondurilor Europene (MDRAPFE).

Contractul de finan┼úare, în valoare de 3.804.267,54 de lei, a fost semnat ast─âzi, 15 decembrie, de c─âtre viceprim-ministrul Paul St─ânescu, ministrul dezvolt─ârii regionale, administra┼úiei publice ┼či fondurilor europene, ┼či Francisk Chiriac, pre┼čedintele Consiliului Jude┼úean Br─âila.

„V─â felicit pentru importan┼úa pe care o acorda┼úi, la nivel de jude┼ú, moderniz─ârii infrastructurii, în condi┼úiile în care investi┼úia în infrastructur─â reprezint─â una dintre priorit─â┼úile de guvernare. În vizitele mele prin ┼úar─â am insistat ca ale┼čii locali s─â demareze proiectele aprobate prin Programul Na┼úional de Dezvoltare Local─â pentru c─â, prin acest program ┼či prin intermediul fondurilor europene, se poate moderniza ┼či reabilita infrastructura de baz─â (ap─â-canalizare, ╚Öcoli, spitale, drumuri etc.) la nivelul tuturor localit─â╚Ťilor”, a precizat viceprim-ministrul Paul St─ânescu.

Pân─â în prezent, în jude┼úul Br─âila, din 55 de contracte de finan┼úare aprobate (care includ 99 de obiective de investi┼úii), au fost semnate, prin PNDL etapa a II-a, 33 de contracte de finan┼úare. Pentru Consiliul Jude┼úean Br─âila sunt finan┼úate 6 obiective de investi┼úii, în valoare de 61.782.186,30 de lei, care vizeaz─â modernizarea a 46,520 km de drumuri jude┼úene.

* * *

PNDL este un program de finan╚Ťare multianual, ce are ca obiectiv general echiparea unit─â┼úilor administrativ-teritoriale cu toate dot─ârile tehnico-edilitare, de infrastructur─â educa┼úional─â, de s─ân─âtate ┼či de mediu, sportiv─â, social-cultural─â ┼či turistic─â, administrativ─â ┼či de acces la c─âile de comunica┼úie în vederea asigur─ârii unui climat investi╚Ťional atractiv pentru localit─â╚Ťile României.

Pot beneficia de finan╚Ťare, în cadrul PNDL, unit─â┼úile administrativ-teritoriale reprezentate de autorit─â┼úile administra┼úiei publice locale, respectiv comunele, municipiile ┼či ora┼čele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, jude┼úele, precum ┼či unit─â┼úile administrativ-teritoriale membre ale asocia┼úiilor de dezvoltare intercomunitar─â, constituite în condi┼úiile legii, pentru investi┼úiile realizate prin asocia┼úiile de dezvoltare intercomunitar─â.