ANL a receptionat 60 de locuinte pentru tineri in Tulcea

Joi, 23 Noiembrie 2017

60 de locuin┼úe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recep╚Ťionate, luni, 20 noiembrie 2017, în municipiul Tulcea. Locuin╚Ťele (14 apartamente cu o camer─â, 40 apartamente cu 2 camere ╚Öi 6 apartamente cu 3 camere) au fost construite în amplasamentul din str. Spitalului, nr. 46A, ┼či sunt repartizate pe 2 tronsoane cu regim de în─âl┼úime S+P+6E (subsol + parter + 6 etaje).

Pân─â în prezent, în municipiul Tulcea, au fost finalizate, în total, 330 de apartamente în cadrul Programului ANL de construc╚Ťii de locuin╚Ťe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentele din str. Eternit─â╚Ťii, str. Viticultori, str. 1848, str. Iuliu Maniu, str. Izvorului. La nivelul jude╚Ťului Tulcea, ANL a finalizat, în cadrul programului de construc╚Ťii locuin╚Ťe pentru tineri, destinate închirierii, 564 de unit─â╚Ťi locative.

***

Programul de construc╚Ťii de locuin╚Ťe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuin┼úele sunt construite pe terenuri puse la dispozi┼úia Agen╚Ťiei de c─âtre autorit─â┼úile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 ┼či 35 de ani, care îndeplinesc condi┼úiile prev─âzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuin┼ú─â. Accesarea se face prin depunerea de cereri la prim─ârii, care urmeaz─â s─â întocmeasc─â listele de reparti┼úii. În prezent, în urma ultimelor modific─âri legislative, locuin┼úele pentru tineri pot fi achizi┼úionate de chiria╚Öi, dup─â o perioad─â de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale c─âtre autorit─â┼úile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Cas─â sau cu achitarea integral─â a pre┼úului final din surse proprii.

Valoarea de înlocuire care se utilizeaz─â în prezent la calcularea de c─âtre autorit─â╚Ťile publice locale a pre╚Ťului de vânzare al locuin╚Ťelor, stabilit─â prin Ordinul ministrului dezvolt─ârii regionale ╚Öi administra╚Ťiei publice nr. 3776 din 02 august 2017 ╚Öi valabil─â pân─â la data public─ârii urm─âtorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 1.600,20 lei/metru p─âtrat, inclusiv TVA.

Sursa: Comunicat ANL