ANL a receptionat 16 locuinte pentru tinerii specialisti in sanatate in Satu Mare

Vineri, 24 Noiembrie 2017

16 locuin┼úe pentru tinerii speciali╚Öti din s─ân─âtate, au fost recep╚Ťionate ast─âzi, 24 noiembrie 2017, în municipiul Satu Mare. Locuin╚Ťele (8 apartamente cu o camer─â ╚Öi 8 apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din str. Tudor Vladimirescu, nr. 7 ┼či sunt repartizate pe un tronson cu regim de în─âl┼úime S+P+3E (subsol + parter + 3 etaje).

Pân─â în prezent, în municipiul Satu Mare, au fost finalizate, în total, 160 de apartamente în cadrul Programului ANL de construc╚Ťii de locuin╚Ťe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentele din B-dul Clo╚Öca, nr. 72-74 ╚Öi Zona Poligonului.

La nivelul jude╚Ťului Satu Mare, ANL a finalizat, în cadrul programului de construc╚Ťii locuin╚Ťe pentru tineri, destinate închirierii, 453 de unit─â╚Ťi locative.

***

Programul de construc╚Ťii de locuin╚Ťe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuin┼úele sunt construite pe terenuri puse la dispozi┼úia Agen╚Ťiei de c─âtre autorit─â┼úile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 ┼či 35 de ani, care îndeplinesc condi┼úiile prev─âzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuin┼ú─â. Accesarea se face prin depunerea de cereri la prim─ârii, care urmeaz─â s─â întocmeasc─â listele de reparti┼úii.

În cadrul acestui program, se construiesc ╚Öi locuin╚Ťe pentru tineri, destinate închirierii în mod exclusiv unor tineri speciali┼čti din înv─â┼ú─âmânt ┼či din s─ân─âtate. Dup─â finalizarea lucr─ârilor de construc┼úie, aceste locuin╚Ťe fac obiectul propriet─â┼úii private a statului ┼či se administreaz─â de c─âtre autorit─â┼úile care au solicitat realizarea acestora, respectiv de c─âtre autorit─â┼úile administra┼úiei publice locale, ale sectoarelor municipiului Bucure┼čti sau de c─âtre autorit─â┼úile administra┼úiei publice centrale din domeniul înv─â┼ú─âmântului, respectiv din domeniul s─ân─ât─â┼úii ori de c─âtre unele unit─â┼úi aflate în subordinea sau sub coordonarea acestor autorit─â┼úi, dup─â caz, în conformitate cu reglement─ârile în vigoare.

Tinerii speciali┼čti din înv─â┼ú─âmânt ┼či din s─ân─âtate sunt persoane majore în vârst─â de pân─â la 35 de ani la data depunerii cererii pentru repartizarea unei locuin┼úe construite prin programele ANL, destinate închirierii, ┼či care pot primi reparti┼úii în cel mult 36 de luni de la împlinirea acestei vârste, angaja┼úi ai unit─â┼úilor din domeniile respective aflate pe raza unit─â┼úii administrativ-teritoriale în care sunt amplasate locuin┼úele, inclusiv medicii reziden┼úi, ┼či care nu de┼úin o locuin┼ú─â în proprietate pe raza unit─â┼úii administrativ-teritoriale respective.

Stabilirea solicitan┼úilor care au acces la locuin┼úe ┼či a ordinii de prioritate în solu┼úionarea cererilor înregistrate, precum ┼či repartizarea locuin┼úelor pentru tineri, destinate închirierii, se realizeaz─â în mod obligatoriu dup─â criterii care vor respecta criteriile-cadru cuprinse în anexa nr. 11 la Hot─ârîrea Guvernului nr. 962 din 27 septembrie 2001 privind aprobarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 privind înfiin┼úarea Agen┼úiei Na┼úionale pentru Locuin┼úe, cu complet─ârile ╚Öi modific─ârile ulterioare.

Sursa: Comunicat ANL