AM POR deschide apelurile de proiecte pentru imbunatatirea infrastructurii de primiri urgente

Vineri, 18 August 2017

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb, a semnat ordinul pentru aprobarea Ghidului Solicitantului Condi╚Ťii specifice de accesare a fondurilor în cadrul Obiectivului Specific 8.2. „Îmbun─ât─â╚Ťirea calit─â╚Ťii ╚Öi a eficien╚Ťei îngrijirii spitalice╚Öti de urgen╚Ť─â" Opera╚Ťiunea B – Unit─â╚Ťi de primiri urgen╚Ťe.

Astfel, începând cu 18 octombrie 2017, ora 12.00, timp de 6 luni, unit─â┼úile administrativ-teritoriale pot depune, prin sistemul electronic MySMIS2014+, cereri de finan╚Ťare în cadrul apelului P.O.R/2017/8/8.1/8.2.B/1/7 regiuni – cod apel POR/180/8/2 pentru proiecte implementate în regiunile Nord Vest, Nord Est, Vest, Sud Vest Oltenia, Sud Muntenia, Sud Est, Centru ╚Öi în cadrul apelului P.O.R/2017/8/8.1/8.2.B/1/ITI – cod apel POR/181/8 pentru proiecte implementate în zona de Investi╚Ťie Teritorial─â Integrat─â (ITI) Delta Dun─ârii.

Alocarea total─â a apelurilor este de 64,68 milioane euro, din care 2,94 milioane pentru ITI Delta Dun─ârii. Rata de cofinan╚Ťare este acordat─â astfel: 50% din partea Uniunii Europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regional─â (FEDR), 48% din bugetul de stat, iar 2% din valoarea total─â a cheltuielilor eligibile ale proiectului reprezint─â rata de cofinan╚Ťare din partea solicitantului.

Activit─â╚Ťile finan╚Ťate se refer─â la:

• reabilitarea/ modernizarea/ extinderea/ dotarea unit─â╚Ťilor de primiri urgen╚Ťe/ componentelor de primiri urgen╚Ťe din unit─â╚Ťile func╚Ťionale regionale de urgen╚Ťe ╚Öi din cadrul componentelor de interes strategic a re╚Ťelelor din unit─â╚Ťi spitalice╚Öti de urgen╚Ť─â;

• accesibilizarea spa╚Ťiului destinat serviciilor ╚Öi a c─âilor de acces;

• asigurarea/ modernizarea utilit─â┼úilor generale ┼či specifice pentru unit─â╚Ťile de primiri urgen╚Ťe/ componentele de primiri urgen╚Ťe din unit─â╚Ťile func╚Ťionale regionale de urgen╚Ťe ╚Öi din cadrul componentelor de interes strategic a re╚Ťelelor din unit─â╚Ťi spitalice╚Öti de urgen╚Ť─â (inclusiv bran┼čarea la utilit─â┼úi pe amplasamentul obiectivului de investi╚Ťii);

• construc╚Ťia heliporturilor de suprafa╚Ť─â sau în teras─â.