Ajutoare financiare pentru localitatile afectate de calamitati naturale

Miercuri, 16 Mai 2018

Guvernul a aprobat ast─âzi, 16 mai, printr-o hot─ârâre, acordarea unor ajutoare de urgen╚Ť─â în valoare de aproximativ 9,84 de milioane de lei pentru 22 de unit─â┼úi administrativ - teritoriale care au fost afectate de calamit─â┼úi naturale.

Cre┼čterile semnificative de niveluri ┼či debite pe unele cursuri de ap─â, caracterul toren┼úial al ploilor ╚Öi viiturile formate ca urmare a topirii z─âpezii au produs inunda┼úii ┼či pagube materiale pe raza teritorial─â a unor localit─â┼úi din jude╚Ťele Arge╚Ö, Bistri╚Ťa-N─âs─âud, Boto╚Öani, Dâmbovi╚Ťa, Giurgiu, Olt, Teleorman.

De asemenea, în comuna S─âcelu (jude╚Ťul Gorj), a avut loc un incendiu care a afectat construc╚Ťia ╚Öcolii primare.

Ajutoarele financiare vor fi utilizate pentru reabilitarea infrastructurii rutiere afectate (str─âzi, drumuri agricole, comunale ┼či jude┼úene), refacerea unor poduri ┼či pode┼úe, consolidarea ┼či asigurarea scurgerii apelor, precum ┼či pentru refacerea ┼×colii Primare „Grigore Magherescu” din comuna S─âcelu (jude┼úul Gorj).

Sumele necesare fiec─ârei localit─â┼úi au fost solicitate de c─âtre autorit─â┼úile publice locale din cele 8 jude┼úe ┼či vor fi asigurate din Fondul de interven┼úie la dispozi┼úia Guvernului, prev─âzut în bugetul de stat pe anul 2018.