A fost receptionat caminul cultural din Petrila

Joi, 5 Iulie 2018

Ast─âzi, 5 iulie, a fost recep┼úionat c─âminul cultural din Petrila (jud. Hunedoara), reabilitat ┼či modernizat de Compania Na╚Ťional─â de Investi╚Ťii (CNI), institu┼úie aflat─â sub autoritatea Ministerului Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice (MDRAP), în cadrul Programului Na╚Ťional de Construc╚Ťii de Interes Public sau Social (PNCIPS).

Lucr─ârile de reabilitare ╚Öi de modernizare au presupus, în principal: recompartimentarea spa╚Ťiilor interioare; realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilit─â╚Ťi; interven╚Ťia la elementele structurale degradate; refacerea par╚Ťial─â a ╚Öarpantei; realizarea platformelor ╚Öi copertinelor de acces; amenajarea unor spa╚Ťii destinate grupurilor sanitare ┼či centralei termice.

Totodat─â, au fost construite spa╚Ťii adiacente, au fost amenajate aleile pietonale, spa╚Ťiile verzi ╚Öi parcarea ╚Öi s-au realizat instala╚Ťiile de iluminat exterior. Lucr─ârile CNI au presupus ╚Öi asigurarea utilit─â╚Ťilor (interven╚Ťii la nivelul instala╚Ťiilor electrice, sanitare, de climatizare ┼či de protec┼úie la incendiu).

Astfel, cl─âdirea beneficiaz─â de o sal─â multifunc╚Ťional─â, cu dot─âri multimedia ╚Öi echipamente specifice.

Valoarea total─â a contractului a fost de 1.126.562,71 lei cu TVA, finan┼úarea fiind asigurat─â de c─âtre MDRAP prin CNI S.A., în limita fondurilor alocate anual cu aceast─â destina╚Ťie, respectiv pentru Programul Na╚Ťional de Construc╚Ťii de Interes Public sau Social.

* * *

Prin Programul Na╚Ťional de Construc╚Ťii de Interes Public sau Social, coordonat de CNI, se realizeaz─â obiective de investi╚Ťii cuprinse în zece subprograme, care vizeaz─â construirea, reabilitarea sau modernizarea de: s─âli de sport, bazine de înot, complexuri sportive, patinoare artificiale, a╚Öez─âminte culturale, institu╚Ťii de înv─â╚Ť─âmânt superior de stat, s─âli de cinematograf, lucr─âri în prim─â urgen╚Ť─â, unit─â╚Ťi sanitare în mediul urban, blocuri în zone defavorizate.

Tot în cadrul acestui program, se realizeaz─â ╚Öi alte tipuri de obiective de investi╚Ťii, aprobate individual prin ordin al ministrului dezvolt─ârii regionale ╚Öi administra╚Ťiei publice, precum pie╚Ťe agroalimentare, centre sociale, centre multifunc╚Ťionale etc., dar ╚Öi obiective cuprinse în Memorandumul privind infrastructura justi╚Ťiei (reabilit─âri, consolid─âri, moderniz─âri de sedii de tribunale, cur╚Ťi de apel sau parchete).