87 de cladiri au fost incluse in 2017 in Programul privind reducerea riscului seismic la locuintele multietajate

Vineri, 19 Mai 2017

Guvernul a aprobat ast─âzi, printr-o Hot─ârâre, Programul de ac╚Ťiuni pe anul 2017 privind proiectarea ╚Öi execu╚Ťia lucr─ârilor de interven╚Ťie pentru reducerea riscului seismic la construc╚Ťiile cu destina╚Ťia de locuin╚Ť─â multietajate, încadrate prin raport de expertiz─â tehnic─â în clasa I de risc seismic ╚Öi care prezint─â pericol public.

Programul cuprinde 87 de cl─âdiri, din care 78 de cl─âdiri renominalizate din programul de ac╚Ťiuni pe anul 2016 ╚Öi 9 cl─âdiri nominalizate de Consiliul Jude╚Ťean Prahova ╚Öi Consiliul Jude╚Ťean Ia╚Öi.

Pentru 34 dintre aceste cl─âdiri vor fi executate lucr─âri de interven╚Ťie, iar pentru celelalte se va realiza proiectare de lucr─âri de interven╚Ťie. Programul este elaborat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra╚Ťiei Publice ╚Öi Fondurilor Europene, în baza propunerilor Consiliului General al Municipiului Bucure╚Öti ╚Öi ale consiliilor jude╚Ťene, avizate de Comitetul Municipiului Bucure╚Öti, respectiv de comitetele jude╚Ťene pentru situa╚Ťii de urgen╚Ť─â ╚Öi, ulterior, de Comisia Na╚Ťional─â de Inginerie Seismic─â.

Fondurile necesare pentru finan╚Ťarea cheltuielilor pentru proiectarea ╚Öi execu╚Ťia lucr─ârilor de consolidare se asigur─â din bugetul MDRAPFE, în limita aloca╚Ťiilor aprobate anual prin Legea bugetului de stat. Suma alocat─â pentru acest program în anul 2017 este de 25 de milioane de lei.

Sursa: Comunicat Guvern