60 de noi locuinte pentru tineri in municipiul Drobeta Turnu Severin

Vineri, 28 Decembrie 2018

60 de locuin┼úe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recep╚Ťionate joi, 27 decembrie 2018, în municipiul Drobeta Turnu Severin, jude╚Ťul Mehedin╚Ťi. Locuin╚Ťele (18 apartamente cu o camer─â ╚Öi 42 apartamente cu 3 camere) au fost construite în amplasamentul din Zona Ro╚Öiori, etapa II, incinta I3.2 (tronsoanele 1, 2, 3 ╚Öi 4), cu regim de în─âl┼úime D+P+2-3E+M (demisol + parter + 2-3 etaje + mansarda).

Pân─â în prezent, în municipiul Drobeta Turnu Severin, au fost finalizate, în total, 416 apartamente în cadrul Programului ANL de construc╚Ťii de locuin╚Ťe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentele din Zona Aluni╚Ö-Policlinic─â, strada Tudor Vladimirescu nr. 203A ╚Öi Zona Ro╚Öiori, etapa I ╚Öi II.

La nivelul jude╚Ťului Mehedin╚Ťi, ANL a finalizat, în cadrul aceluia╚Öi program, 554 de unit─â╚Ťi locative, situate în localit─â╚Ťile Drobeta Turnu Severin, Or╚Öova, Strehaia ╚Öi Baia de Aram─â.

***

Programul de construc╚Ťii de locuin╚Ťe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuin┼úele sunt construite pe terenuri puse la dispozi┼úia Agen╚Ťiei de c─âtre autorit─â┼úile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 ┼či 35 de ani, care îndeplinesc condi┼úiile prev─âzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuin┼ú─â. Accesarea se face prin depunerea de cereri la prim─ârii, care urmeaz─â s─â întocmeasc─â listele de reparti┼úii.

În prezent, în urma ultimelor modific─âri legislative, locuin┼úele pentru tineri pot fi achizi┼úionate de chiria╚Öi, dup─â o perioad─â de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale c─âtre autorit─â┼úile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Cas─â sau cu achitarea integral─â a pre┼úului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizeaz─â în prezent la calcularea de c─âtre autorit─â╚Ťile publice locale a pre╚Ťului de vânzare al locuin╚Ťelor, stabilit─â prin Ordinul ministrului dezvolt─ârii regionale ╚Öi administra╚Ťiei publice nr. 5396 din 31 iulie 2018 ╚Öi valabil─â pân─â la data public─ârii urm─âtorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 1.578,57 lei/metru p─âtrat, inclusiv TVA.

Sursa: Comunicat ANL