1,2 milioane lei pentru continuarea activitatilor de stingere a incendiului de pe amplasamentul Depozitului de Deseuri Maldaresti

Vineri, 8 Septembrie 2017

Guvernul a alocat ieri, 7 septembrie, printr-o hot─ârâre, suma de 1,2 milioane lei bugetului local al comunei M─âld─âre╚Öti, jude╚Ťul Vâlcea, pentru continuarea activit─â╚Ťilor de stingere a incendiului de pe amplasamentul Depozitului de De╚Öeuri din localitate.

Suma va fi asigurat─â din Fondul de Interven╚Ťie la dispozi╚Ťia Guvernului, prev─âzut în bugetul de stat pentru anul 2017.

Activit─â╚Ťile de stingere a incendiului presupun acoperirea cu p─âmânt a zonelor incendiate, coroborate cu lucr─âri specifice de eliminare a gazelor ce între╚Ťin arderea.

Depozitul de de╚Öeuri de la M─âld─âre╚Öti a fost administrat de SC Sacomet SA Horezu, în baza unei autoriza╚Ťii emise în 2013, ╚Öi care a avut termen de sistare a activit─â┼úii data de 16 iulie.

Începând cu data de 16 iulie 2017, depozitul a fost închis, f─âr─â ca administratorul acestuia s─â-╚Öi îndeplineasc─â obliga╚Ťia de a notifica Agen╚Ťia pentru Protec╚Ťia Mediului cu privire la încetarea activit─â╚Ťii.

Ulterior, la acest depozit s-au produs mai multe incendii, care au generat fum persistent care s-a împr─â╚Ötiat pe o distan╚Ť─â de circa 20 km afectand popula╚Ťia din localit─â╚Ťile învecinate.

Sursa: Comunicat Guvern , foto Mediafax